Mic Dejun Retete

Clătite Pufoase și Gustoase pentru un Mic Dejun de Duminică

June 17, 2017

O porție gustoasă de clătite sunt tot ce ai nevoie pentru a începe o duminică ideală. Și dacă nu crezi că poți să faci clătite pufoase în interior, ușor crocante la interior, semi-sănătoase (trebuie să folosim totuși făină și ulei, dar fără lactate și ouă) și incredibil de gustoase, mai gândește-te. Ce-i drept, nici eu nu cred până nu testez, așa că hai să ne apucăm de treabă!

Ingrediente

2 căni (250gr fiecare) făină integrală sau normală (eu am folosit 1 cană faină normală și 1 cană făină integrală)

1 lingură zahăr brun

1 plic praf de copt

un praf de sare

1 plic zahăr vanilat

1/4 cană (50ml) ulei

2 căni (500ml) lapte de migdale (sau poți să folosești lapte de soia sau de cocos)

ulei de cocos pentru gătit (sau ulei de floarea soarelui, palmier ori de alune)

Metodă

  1. Amestecă într-un bol toate ingredientele uscate (făina, zahărul brun, praful de copt, sarea, zahărul vanilat) și apoi adăugă treptat uleiul și laptele amestecând cu ușor cu telul până când compoziția devine omogenă.
  2. Încălzește tigaia la foc mediu cu un pic de ulei și toarnă aproximativ 50ml de compoziție în tigaie (eu m-am ajutat de cana de măsurare mai sus menționată pe care o umpleam înainte de fiecare clătită aproximativ un sfert) și gătește clătita câte 2 minute pe fiecare parte.
  3. Servește cu sirop de agave sau sirop de arțar și fructe proaspete. Apoi întoarce-te în bucătărie și mai prepară câteva pentru că sigur o să mai vrei! 🙂

Poftă bună!

Mănâncă sănătos! Trăiește frumos

SalveazăSalvează

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply